سلام و تحیت

احتراماً باستحضار می‌رساند در راستای اجرای سیاست‌های همکاری علمی بین‌المللی آموزش عالی کشور در ایام کرونا و گسترش فعالیت‌های بین‌المللی مؤسسه حقوق تطبیقی بویژه در شرایط فعلی که همه‌گیری بیماری کرونا موانعی را در راه فعالیت‌های معمول و متداول بین‌المللی به وجود آورده است و در راستای بهره‌گیری از دانش و تجربه اساتید معتبر خارجی، این مؤسسه اقدام به برگزاری سلسله سخنرانی‌های حقوقی به صورت وبینار با اساتید حقوقی دانشگاه‌های معتبر دنیا نموده است. به همین منظور در تاریخ دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ نشستی با عنوان «جهانی شدن، وکلا و اقتصادهای در حال ظهور: درس‌هایی از هند، برزیل و چین» با حضور پروفسور ویلکینز بصورت وبینار برگزار گردید.

پروفسور دیوید ویلکینز استاد حقوق، مدیر طرح پیشنهادی مقررات جهانی حرفه وکالت، رئیس مرکز حرفه ی وکالت و رئیس مرکز وکلا و خدمات حقوقی در دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد است. ایشان همچنین عضو پژوهشی ارشد کانون وکلای آمریکا و عضو مرکز علوم اخلاق «ادموند سفرا» دانشگاه هاروارد است. ویلکینز بیش از ۸۰ مقاله در مورد حرفه وکالت در مجلات برجسته حقوقی و مطبوعات مشهور به چاپ رسانده است و در کنار اندرو کافمن یکی از کتاب‌های مرجع در زمینه وکالت را به رشته تحریر درآورده است. همچنین بیش از ۴۰ سخنرانی در دانشگاه‌های معتبر جهان داشته است و جوایز علمی متعددی را نصیب خود نموده است که از جمله آن‌ها می‌توان به جایزه کلی اسمیت از دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۹، جایزه استاد ممتاز از دانشگاه ملی استرالیا در سال ۲۰۱۲ و دکترای افتخاری حقوق از دانشگاه استکهلم در همین سال اشاره کرد. ویلکینز در سال ۲۰۱۲ به عنوان عضو آکادمی علوم و هنر آمریکا انتخاب شده است.

این نشست صد دقیقه‌ای به زبان انگلیسی و در دو بخش برگزار گردید.

در بخش اول که اختصاص به ارائه ی استاد داشت پروفسور ویلکینز ابتدا به نقش دانش حقوق و وکالت در توسعۀ اقتصادی پرداخت و «نظریۀ جهانی شدن، وکلا و اقتصادهای در حال ظهور» را به عنوان یک ضرورت جهت تقویت نقش حقوق در توسعۀ اقتصادی قلمداد نمود. ایشان پس از تشریح ساختار، اهداف و مبانی نظری این تئوری، جایگاه آن را در کشورهایی همچون برزیل، چین و هند مورد بررسی قرار داد.

در بخش دوم پروفسور ویلکینز در حدود نیم ساعت پاسخگوی پرسشهای حاضرین در جلسه بصورت شفاهی (اتصال میکروفون) و کتبی (درج در کامنت) بود.

بر اساس آماری که مؤسسه‌ی حقوق تطبیقی در اختیار دارد در این نشست تخصصی حدود صد نفر از اساتید، دانشجویان و علاقه مندان به مباحث حقوقی شرکت داشتند.

»»»»»»»»»» ‌‌گزارش نشست «جهانی شدن، وکلا و اقتصادهای در حال ظهور: درس‌هایی از هند، برزیل و چین» ««««««««««««