گزارش حضور وزیر امورخارجه ایران در نشست شورای عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی

حضور وزیر امورخارجه ایران در نشست شورای عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی

جلسه شورای عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی صبح روز دوشنبه 26 فروردین 1398 با حضور دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه و با مشارکت گسترده اعضای هیات علمی از گروه ­های چند گانه آموزشی دانشکده برگزار شد.

در ابتدای جلسه، دکتر محمدرضا تخشید، رییس دانشکده، ضمن خوشا­مدگویی به حاضران و اظهار خوشوقتی از تشکیل جلسه با حضور دکتر ظریف، شرایط خاص حاکم بر منطقه و جهان و چالش­های روزافزون پیش­روی سیاست خارجی ایران پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی را برشمرد و تبیین دقیق آن را از وظایف اساتید و دست اندرکاران سیاست خارجی کشور دانست.

سپس دکتر ظریف با بیان اشتیاق و علاقه خود به حضور در جلسه شورای عمومی دانشکده، گفت: " درنظر دارد از فرصت بدست آمده بیشتر برای استماع نظرات و سئوالات اساتید بهره جوید و در ادامه به نکات کوتاهی درباره اهمیت سیاست خارجی، رابطه میان سیاست داخلی و سیاست خارجی و عوامل مؤثر بر آن اشاره کرد. پس از سخنان مقدماتی ظریف، اساتید شرکت کننده به بیان نظرات و سئوالات خود پرداختند.

عمده مباحث، حول اهمیت تعهد به پیگیری منافع ملی در عرصه بین ­المللی، عواقب تروریستی خواندن سپاه پاسداران از طرف آمریکا، چگونگی عبور نفت­کش­ها از تنگه هرمز در شرایط موجود، لزوم استفاده بیشتر از نظرات حقوقدانان در اجرای برجام، اهمیت ترویج دیپلماسی علمی، تدوین ساز وکاری مناسب برای ارتباط وزارت امورخارجه و دانشگاه، لزوم حمایت از طرح­های پژوهشی از سوی وزارت امورخارجه، مشارکت بیشتر اساتید در جلسات وزارت امورخارجه و همراهی آنان در هیات­های وزارت امورخارجه در سفرهای بین ­المللی، افزایش حلقه مشاوران حقوقی در وزارتخانه، توجه به ابعاد روان­شناختی در مناسبات بین ­المللی، گسترش روابط دانشجویان و وزارت امورخارجه، فقدان نظریه عمومی در مورد استناد به معاهدات بین­المللی در کشور، اهمیت دادگاه­ها و محاکم بین­ المللی برای پیشبرد سیاست خارجی، نقش اقتصاد و توسعه در سیاست خارجی شکل گرفت.

در پایان جلسه دکتر ظریف  ضمن تشکر از طرح دیدگاه­های اساتید، توجه به واقعیات در عرصه بین المللی، ضرورت انتخاب و امکان اشتباه درآن و در فرآیند مذاکرات و نتایج آن، شرایط ایران در زمان انجام مذاکرات برجام، مواضع جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین­ المللی، اهمیت تلفیق مناسب بین دیدگاه­های دانشگاهی و تجارب کارشناسان و تجارب دیپلمات­های وزارت امورخارجه مطالبی را بیان کرد. جلسه درحالی پایان یافت که شماری از اساتید علاقمند به ادامه جلسه و طرح دیدگاه­های خود بودند. لذا مقرر شد دکتر ظریف بار دیگر در مهر سال جاری در شورای عمومی دانشکده حضور یابد.

یادآوری می­شود: در این جلسه، دکتر سید محمد کاظم سجادپور، معاون آموزشی و پژوهشی و تنی چند از کارشناسان وزارت امورخارجه، دکتر ظریف را همراهی می­ کردند.