گزارشی از کارگاه "حقوق محیط زیست"

94/12/15-17

گزارش کارگاه حقوق محیط زیست 15 الی 17 اسفند ماه 1394  دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

به همت و پشتیبانی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و مرکز مطالعات همکاریهای علمی بین المللی وزرات علوم تحقیقات   و فناوری ، کارگاه آموزشی سه روزه "حقوق محیط زیست " در محل سالن کنفرانس دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار گردید.

در مراسم افتتاحیه این کارگاه علمی ، سرکار خانم دکتر نسرین مصفا معاون محترم دانشکده ضمن معرفی سوابق علمی     و حرفه ای پرفسور لازاروس ، به اهداف مورد نظر برگزاری این کارگاه اشاراتی  داشتند .

سپس پرفسور ریچارد جیمز لازاروس ، استاد دانشگاه هاروارد آمریکا پیرامون " موضوعات رژیم حقوقی حاکم بر آلودگی هوا " مباحثی را مطرح نمودند .

در پنل دوم روز نخست جناب آقای دکتر یوسف مولایی استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

به همراه سرکار خانم الهه پور کریمی در خصوص " کنوانسیون رامسر و رژیم حقوقی  حاکم بر تالاب ها " به ایراد سخنرانی و ارائه مطالب پرداختند.

روز دوم 16 اسفند 94

پروفسور لازاروس ، در ادامه مباحث روز نخست " نظام حقوقی   آلودگی هوا را با توجه به شرایط حاکم بر ایران و تهران " مورد بررسی قرار داده و در ادامه " نکات حقوقی ناظر بر مدیریت منابع آب " را مورد تحلیل قرار دادند.

سخنران بعد از ظهر این کارگاه ، دکتر مجید مخدوم استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران  پیرامون " موقعیت محیط زیست ایران از جنبه های اقلیم آب ، سنگ ، خاک ، نا همواری های طبیعی و گیاهان و جانوران " با ارائه آمار و ارقام سرزمینهای مختلف ایران به لحاظ مساحت و جمعیت ، تحلیل بخش های اثرات مثبت و منفی توسعه نا بهنجار در ایران ، و در نهایت دلایل ضعف و خسران و بحرانی شدن محیط زیست ایران به لحاظ مساحت و جمعیت به ایراد سخنرانی پرداختند.

روز سوم 17 اسفند ماه

در پی دو روز گذشته ایشان ،" مباحث مربوط به تغییرات آب و هوایی و تحولات موافقت نامه پاریس و همچنین مباحث حقوقی مربوط به حفاظت از منابع شیلات را مورد ارز یابی قرار دادند.

به علاوه آقای دکتر عبدالهی استاد دانشگاه شهید بهشتی مطالبی را در خصوص " نظام مسئولیت بین المللی دولت ها در ارتباط با مسائل زیست محیطی " با تمرکز بر مسائل هسته ای ، نفتی ، فضایی و بیو تکنو لوژی تبیین فرمودند.

در پایان با حضورریاست محترم  دانشکده دکتر تخشید ،دکتر اردستانی ، دکتر مصفا ، دکتر محسنی ، و پروفسور لازاروس مراسم اختتامیه برگزار گردید و گواهی مشارکت کنندگان در این کارگاه به آنها اعطا گردید.