گزارشی از همایش همایش بین‌المللی پیوندهای فکری و فرهنگی ایران با آسیای مرکزی و قفقاز

دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار کرد

همایش بین‌المللی پیوندهای فکری و فرهنگی ایران با آسیای مرکزی  و قفقاز

همایش  بین‌المللی «پیوندهای فکری و فرهنگی ایران با آسیای مرکزی  و قفقاز» از سوی «مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی» با همکاری  «پژوهشکده تاریخ اسلام»، «دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران» و «انستیتو ایران شناسی اتریش» در روز 11 اردیبهشت 1398 در سالن کنفرانس مرکز مطالعات عالی بین‌المللی دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد. در این همایش دکتر خوزه کوتیاس استاد دانشگاه آلیکانته اسپانیا، محمدحسین صادقی دانشجوی دکتری دانشگاه تهران، دکتر نگار گوزالووا  استاد آکادمی علوم جمهوری آذربایجان، دکتر سلیم گونگرولر استاد دانشگاه کوچ ترکیه، دکتر سیدعلی مزینانی پژوهشگر وابسته به پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس دانشگاه عالی دفاع ملی و دکتر الهه کولایی، رییس مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی دانشگاه تهران حضور داشتند. در ابتدای این نشست دکتر کولایی با خیرمقدم به مهمانان، با طرح بحث در زمینه‌ پیوندهای فرهنگی ایران با آسیای مرکزی و قفقاز از دکتر خوزه کوتیاس دعوت کرد نقطه‌نظرهای خود را طرح کند.

ابتدا آقای دکتر خوزه کوتیاس نکاتی را با موضوع «سفر آدولف ریوادنیلا، دیپلمات و جهانگرد اسپانیایی به ایران و قفقاز در سده نوزدهم میلادی» ارائه داد. سپس  آقای  محمدحسین صادقی سخنرانی خود را با عنوان «عناصر فرهنگی ایران در قفقاز بنا بر روایات اولیا چلبی» ارائه کرد. سخنران بعدی خانم دکتر نگار گوزالووا  استاد آکادمی علوم جمهوری آذربایجان بحث خود را با عنوان «نوادگان بهمن میزرا، به عنوان شخصیت‌های برجسته در زندگی اجتماعی و سیاسی آذربایجان روسیه» طرح کرد.

در ادامه دکتر سلیم گونگرولر استاد دانشگاه کوچ ترکیه در زمینه «مرزگذاری میان مذاهب رسمی اسلام در قرن شانزدهم میلادی: ایران و عثمانی» به ایراد سخنرانی پرداخت. آخرین سخنران، دکتر سیدعلی مزینانی بود که بحث خود را با عنوان «تولد ماوراالنهر شیبانی: نگاهی گذرا به استقرار هویت ازبکی - حنفی در ماوراالنهر از سوی شیبانیان» ارائه کرد. در پایان نشست، حاضرین در برنامه به بیان نکات تکمیلی، نقطه نظرها و پرسش‌های خود پرداختند.