گزارشی از مراسم تشییع پیکر پدر حقوق کار ایران ، دکتر عزت الله عراقی

مراسم تشییع پیکر پدر حقوق کار ایران ، دکتر عزت الله عراقی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد

ﺑﻌﺪ از وﻓﺎت، ﺗﺮﺑﺖ ﻣﺎ ﺑﺮ زﻣﻴﻦ ﻣﺠﻮﯼ

در ﺳﻴﻨﻪ هﺎﯼ ﻣﺮدم داﻧﺎ ﻣﺰار ﻣﺎﺳﺖ...

در صبحگاه روز دوشنبه 22 آبان  1396 ساعت 8:30  مراسم تشییع پیکر استاد بزرگوار دکتر سیدعزت الله عراقی، پدر حقوق کار ایران در مقابل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد. از دقایقی  پیش از ورود پیکر ایشان به دانشگاه، جمع انبوهی از علاقمندان، همکاران، دانشجویان و خانواده ایشان در فضای بیرونی دانشکده گردهم آمدند تا ضمن ادای احترام، یادآور فضایل انسانی و سجایای اخلاقی این استاد فرزانه باشند.

مراسم با تلاوتی از آیات قرآن مجید آغاز شد. سپس دکتر حسنعلی درودیان، رئیس پیشین دانشکده و از همراهان و همکاران دکتر عراقی در سخنانی از نقش دکتر عراقی در احقاق حقوق کارگران و اشاعه ی حقوق کار و آموزش و پرورش هزاران دانشجو و تأثیر عمیق ایشان بر جامعه حقوقی و حقوقدانان کشور یاد کرد. وی ویژگی خاص دکتر عراقی را  توجه به ابعاد انسانی حقوق دانست و  از نقش ایشان در شکل گیری و تأسیس گروه حقوق بشر در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران یاد کرد. رئیس اسبق دانشکده حقوق و علوم سیاسی در پایان ضمن تسلیت مجدد به خانواده و جامعه علمی و دانشگاهی کشور با بیتی با دوست و همکار قدیمی خود وداع کرد:

همی گفتم که خاقانی دریغا گوی من باشد
دریغا من شدم آخر، دریغا گوی خاقانی

سپس، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران با عرض تسلیت به خانواده آن فرزانه و همکاران ایشان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اندیشمندان کشور، تقارن درگذشت دکتر عراقی  با ایام سوگواری ماه صفر را ناشی از جایگاه معنوی این استاد بزرگ دانست و گفتند: همانگونه که همکاران و صاحب نظران اظهار داشته اند دکتر عراقی پدر حقوق کار ایران هستند و در ادامه ضمن یادآوری جایگاه ویژه دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در حوزه حقوق کشور گفت تاریخ حقوق ایران با عملکرد این دانشکده در هم تنیده است و در جای جای ایران که قدم می گذاریم اثر و جایگاه اساتید بزرگ و دانش آموختگان آن، مشهود است. وی افزود: ما در دانشگاه تهران هم نسل دکتر عراقی، استادان بزرگی داریم که پر کردن جای خالی این عزیزان کار بسیار سختی است و امیدواریم که دانش­آموختگان و دانشجویان این اساتید بتوانند راه این بزرگان را دنبال کنند و همچنان مملکت را در این حوزه در جهت صحیح هدایت کنند. دکتر نیلی در پایان برای دکتر عراقی آرزوی مغفرت و آمرزش کرد.

سخنران بعدی، دکتر محدرضا تخشید رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی بود. وی نیز ضمن عرض تسلیت به همکاران و دانشگاهیان و خانواده ایشان در حالیکه تحت تأثیر فقدان استاد فرزانه دانشکده متألم و ناراحت بود، گفتند: درحالیکه دانشکده آماده می­شد، شرایطی را فراهم کند تا دانشجویان از محضر ایشان استفاده کنند ناگهان با خبر در گذشت ایشان مواجه شدیم. "من در پیشگاه خدا شهادت می دهم که در طی دو دهه آشنایی با این استاد جز نیکی، صداقت، درستی، بردباری و گذشت از ایشان ندیدم". وی همچنین اظهار داشت: خدمات علمی دکتر عراقی به جامعه حقوق کشور برکسی پوشیده نیست و نکته قابل توجه ایشان اهتمام ویژه اش نسبت به بعد انسانی حقوق بود. همیشه تلاش داشت تا در تصویب حقوق کار و حمایت از حقوق کارگران  کمک کنند و یکی از مدافعان حقوق زنان و از مؤسسان و اولین اعضاء گروه حقوق بشر بود. دکتر تخشید در پایان از خداوند بزرگ برای ایشان طلب آمرزش کرد.

در پایان  شرکت کنندگان در مراسم  وداع با پیکر دکتر عراقی به امامت  حجت الاسلام المسلمین سید طه مرقاتی خویی ، بر پیکر وی نماز میت گزاردند و سپس پیکر استاد که توسط خانواده، همکاران، دانشگاهیان و دوستدارانش همراهی می شد تا  آرامگاه ابدی اش قطعه نام آوران بهشت زهرا تشییع شد.