گزارشی از دوازدهمین کنفرانس اروپایی روابط بین‌الملل " امید جدید: بازگشت به آینده روابط بین‌الملل "

دوازدهمین کنفرانس اروپایی روابط بین‌الملل با عنوان «امید جدید: بازگشت به آینده روابط بین‌الملل» از تاریخ ۲۰ تا ۲۳ شهریور (برابر با ۱۲ تا ۱۵ سپتامبر) سال جاری با حضور جمعی از دانشمندان، محققان و دانشجویان رشته روابط بین‌الملل در شهر پراگ برگزار شد.

در این کنفرانس، دکتر نسرین مصفا، استاد روابط بین‌الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، مقاله‌ای با عنوان «مشروعیت امیدها و تردیدها: ایران و ملل متحد، از ۱۹۴۵ تا امروز» ارائه کرد.

این مقاله در پنل «سازمان ملل متحد و دیپلماسی»، با نگاهی تاریخی به بررسی سیر تحولات رویکرد سیاست خارجی و افکار عمومی ایران به سازمان ملل متحد پرداخته و با ارزیابی عملکرد این سازمان و شورای امنیت در غائله آذربایجان پس از جنگ جهانی دوم، هشت سال جنگ تحمیلی و مسئله هسته‌ای، دلائل امیدهای ایران به سازمان ملل و آرمان‌های آن و هم‌چنین تردیدها و نگرانی‌های مشروع ایران نسبت این سازمان را برشمرد.

پنل فوق، در ادامه سلسله نشست‌های این کنفرانس  در مورد «افق‌ها، مشکلات و مشروعیت ملل متحد» برگزار شد. ۵۲ بخش دیگر نیز بالغ بر ۲۵۵ پنل گوناگون در این کنفرانس با موضوعات و رویکردهای نظری-تحقیقی متفاوتی اعم از تاریخ و روابط بین‌الملل، اقتصاد سیاسی بین‌المللی، دانش روابط بین‌الملل را تشکیل دادند.