گزارشی از برگزاری کارگاه بین المللی تحلیل " نظام مسئولیت جبران خسارات ناشی از الودگی های نفتی "

برگزاری کارگاه بین المللی تحلیل "نظام مسئولیت جبران خسارات ناشی از الودگی های نفتی "در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

امروزه پراکندگی علم و متخصصین مختلف در سراسر دانشگاه های جهان همکاری این مراکز را در سطح بین المللی امری اجتناب ناپذیر می سازد به گونه ای که دانشگاه ها برای نیل به این هدف، با همکاری یکدیگر به برگزاری همایش و سمینارهای مشترک اهتمام می ورزند. دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با هدف اعتلای سطح علمی و دانش روز  با همکاری دانشگاه ماستریخت هلند  اقدام به برگزاری کارگاه یک روز تحت عنوان (( نظام مسئولیت جبران خسارات ناشی از آلودگی های نفتی )) کردند.

این جلسه در 21خرداد 1398 با استقبال دانشجویان و اساتید و علاقمندان به حوزه نفت و گاز در سالن آمفی تئاتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.. با توجه به موضوع همایش دکتر الهام امین زاده استاد گروه حقوق عمومی و رئیس موسسه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران، دکتر محسن ایزانلو استاد گروه حقوق خصوصی  و از متخصصان مسئولیت مدنی و حمل و نقل دریایی و دکتر سید محمد طباطبایی نژاد استاد گروه حقوق خصوصی و مدیرکل حقوقی وزارت نفت به عنوان نمایندگان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند. پروفسور مایکل فوره مدرس دانشگاه ماستریخت و رتردام هلند از اساتید حقوقی در سطح بین المللی که سابقه ی تدریس در بسیاری از دانشگاه های معتبر جهان و تالیفات فراوانی را در کارنامه ی خود دارد در این همایش سخنرانی کردند. همچنین  دکتر مهدی پیری استاد گروه حقوق عمومی این دانشکده  و فعال در زمینه ی حقوق محیط زیست و مسئولیت مدنی ضمن  مسئولیت برگزاری این همایش به عنوان سخنران مباحثی را طرح کردند. این جلسه با قرائت چند آیه از قرآن کریم و خوش آمد گویی به حضار آغاز شد.ابتدا دکتر الهام امین زاده به توضیح مطالبی راجع به مسئولیت دولت ها در جبران خسارت ناشی از آلودگی های نفتی و کنوانسیون های مربوطه پرداختند و در پایان به سوالات حضار جواب دادند سپس پروفسور فوره در اولین بخش از سخنرانی خود به تحلیل اقتصادی رژیم مسئولیت جبران خسارات نفتی پرداختند و همچنین به تحلیل مقررات کنوانسیون  و در پایان شرکت کنندگان سوالات خود را مطرح کردند. دکتر محسن ایزانلو ارتباط بیمه و جبران خسارات آلودگی های نفتی را مورد تحلیل قرار دهند و با بررسی پرونده های مرتبط ابعاد موضوع را برای دانشجویان نمایان کنند و در نهایت پاسخ گوی سوالات دانشجویان بودند.در بخش دوم این کارگاه دکتر طباطبایی نژاد مطالب خود را پیرامون مسئولیت مدنی جبران خسارات آلودگی های نفتی در نظام حقوق ایران بیان کردند و قوانین موجود و کاستی های آن را مورد بررسی قرار دادند  و در نهایت با پاسخ به پرسش حضار سخنان خود را به پایان دادند. پروفسور مایکل فوره در ادامه موضاعات مطرح شده و جمع بندی مطالعه تطبیقی رژیم حقوقی مسئولیت جبران خسارات نفتی در ایالات متحده ، به بیان مطالبی پرداخت. در بخش پایانی این کارگاه دکتر پیری در مورد ارتباط بین مقررات و مسئولیت مدنی جبران خسارات نفتی توضیحاتی را ارائه دادند و ضمن پاسخگویی به سوالات شرکت کنندگان پایان جلسه رو اعلام کردند.

مجری این همایش ضمن تشکر  از حضور شرکت کنندگان و ابراز علاقه ی آنها به مباحث از تیم اجرایی تقدیر نمودند و همچنین با اهدای ظرفی سفالین با نقاشی اصیل ایرانی به پروفسور مایکل فوره از حضور ایشان قدردانی کردند . ایشان نیز ضمن ابراز خرسندی  از حضور در ایران و تشکر از میزبانی ایرانیان ابراز امیدواری کرد که همکاری میان دانشگاه تهران و دانشگاه ماستریخت هلند ادامه داشته باشد.

برگزاری این رویداد به همت دکتر پیری و جمعی از  از دانشجویان حقوق نفت و گاز برنامه ریزی و اجرا شد تبلیغات به صورت محدود در سطح چندین دانشگاه شهر تهران صورت گرفته بود و آنچه که باعث مسرت است  استقبال بی نظیر علاقمندان به این حوزه بود. این کارگاه پس از هشت ساعت  با اهدای گواهی حضور به شرکت کنندگان و گرفتن عکس یادگاری حضار با اساتید و مهمان ویژه و پذیرایی به پایان رسید.

دانشکده حقوق و علوم سیاسی همواره  در تلاش است با برگزاری همایش ها و کارگاه های داخلی و بین المللی گامی استوارتر از پیش در جهت اعتلای علم و دانش و تربیت فرهیختگانی با سطح  آگاهی بالاتر برای داشتنن ایرانی سربلند بردارد.