گزارشی از برگزاری میزگرد " تحلیلی بر سیاست خارجی عربستان سعودی؛ معادلات منطقه ای و بازتاب های جهانی "

برگزاری میزگرد
" تحلیلی بر سیاست خارجی عربستان سعودی؛ معادلات منطقه ای و بازتاب های جهانی "

مرکز مطالعات عالی بین المللی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، روز دوشنبه 19 آذر 1397  میزبان  میزگرد "تحلیلی بر سیاست خارجی عربستان سعودی؛ معادلات منطقه ای و بازتاب های جهانی " بود.
در ابتدای نشست، دکتر سیدعلی سادات اخوی، رییس مرکز مطالعات عالی بین المللی در خصوص فلسفه برگزاری این میزگرد اظهار داشت: "عربستان سعودی در کانون توجه افکار بین المللی است و بنابر تقاضاهای متعدد دانشجویان و پژوهشگران در خصوص بررسی آخرین تحولات عربستان سعودی، اوضاع داخلی، روابط با ایران و نگاه بین المللی به این کشور، برآن شدیم تا از دو متخصص برجسته، آقای دکتر محمد فرازمند، دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امورخارجه و آقای دکتر ابومحمد عسگرخانی، استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران دعوت کنیم تا دیدگاه­های خودرا در اختیار علاقمندان قرار دهند.
سپس دکتر فرازمند با اظهار این نکته که عربستان همیشه کشوری مهم در سیاست خارجی ایران و کشوری تاثیرگذار در سطح منطقه ای و بین المللی بوده است، اظهار داشت: لازم است که شناخت دقیقی از این کشور داشته باشیم. متاسفانه دانشگاه­ها و محافل علمی در ایران، شکاف علمی و تحقیقاتی با منطقه عربی چسبیده به کشورمان داشته و دارند و این شکاف به این مساله  باز می گردد که ما مراوده کمی با این منطقه و کشورهای عربی داریم و امکان سفر و تحقیق نزدیک در خود کشورهای منطقه تقریبا وجود ندارد تا شناخت عمیقی از یکدیگربدست آید. ایشان سپس تحولات کشور عربستان سعودی را از شکل گیری تا به امروز تشریح و جنبه های مختلف سیاست داخلی و خارجی آن را تبیین کرد. وی مهم­ترین مسایل کنونی عربستان را تزلزل موقعیت محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور در عرصه بین المللی و موضوع بازسازی رابطه با غرب دانست.

سخنران بعدی دکتر عسگرخانی بود که ضمن تاکید براهمیت موضوع و ضرورت انجام کار دانشگاهی در خصوص کشورهای عربی منطقه، خواستار توجه و حمایت بیشتر از کارهای پژوهشی در این حوزه شد. وی مطالب خود در مورد عربستان سعودی را در دو قسمت دسته بندی کرد:

اول شرایط داخلی و موقعیت عربستان در عرصه بین المللی، دوم دیپلماسی ایران در منطقه. ایشان اظهار داشت: علیرغم اینکه عربستان سعودی چه به­لحاظ داخلی و چه در عرصه بین المللی با مشکلات متعدد روبروست، اما با این­حال توانسته است در سطح بین المللی جایگاه خود را بعنوان یک بازیگر تاثیرگذار تقویت کند. ایشان سپس تشریح کرد که چگونه می توان با شناخت صحیح از اوضاع منطقه، حداکثر بهره برداری از شرایط موجود را در جهت منافع ملی ایران انجام داد.

میزگرد با بحث و تبادل نظر سخنرانان با دانشجویان و پژوهشگران حاضر در جلسه و سپس پرسش و پاسخ پایان یافت.