سخنرانی وزیر امورخارجه یونان در دانشکده حقوق وعلوم سیاسی

94/9/8

وزیر امور خارجه یونان صبح روز یکشنبه، هشتم آذرماه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران سخنرانی کرد.

در طی این برنامه دکتر تخشید  رئیس  دانشکده به عنوان میزبان وسخنران ابتدایی  ضمن خیر مقدم به حضور این مقام عالی  رتبه کشور  یونان  در این محیط علمی فرهنگی و آموزشی به موارد ذیل اشاره داشتند .

شباهت های فرهنگی  میان ایرانیان  ویونانیان  به عنوان دو ملت متکی برتاریخ چند هزار ساله  ، میتواند بنیان مستحکمی برای توسعه روابط میان ایران و یونان در عرصه های گوناگون باشد .

ایران  ویونان  دو تمدن کهن  هستند  که سهم زیادی در تاریخ بشری داشته اند اگر چه دو گشور تاریخ  پر فراز ونشیبی را پشت سر گذاشته اند ، اما اهمیت  سیاسی  و فرهنگی  انکار ناپذیر   خود  را در طول تاریخ حفظ کرده اند  .
پروفسور نیکولاس کودزیاس،‌ وزیر امورخارجه یونان در این سخنرانی گفت: «سیاست خارجی یونان بر اساس صلح و دوستی و اتحاد بین ملت‌هاست و همین موضع یونان، در برخی مواقع با موضع اتحادیه اروپا در مسایل جهانی و منطقه‌ای متفاوت است».
وی با اشاره به تاریخ مشترک ایران و یونان گفت: «دو ملت ایران و یونان، ملت‌هایی هستند که به مسیر خود در طول تاریخ ادامه‌ داده‌اند، اما هرگز زندانی تاریخ نشدند و در گذشته به سر نبردند، اگرچه از گذشته درس‌های زیاد گرفتند. جهان در حال تغییر است و همه باید به پیش برویم و در جستجوی راه‌حل‌های جایگزین برای مسایل جاری باشیم».
وزیر امورخارجه یونان، در ادامه ضمن اشاره به سیاست‌های وزارت امورخارجه یونان، دیپلماسی اقتصادی را یکی از سیاست‌های خارجی این کشور عنوان کرد و افزود: «در سفر من، هیات اقتصادی عالی‌رتبه‌ای حضور دارد که به گسترش روابط اقتصادی دو کشور کمک کند. دیپلماسی باید به ما کند که از درد و رنج ملت‌های خود کم کنیم و بحران‌های اقتصادی موجود را پشت سر بگذاریم».
دکتر کودزیاس ضمن تشریح سیاست خارجی یونان در قبال بحران‌های خاورمیانه تصریح کرد: «اگر به خاورمیانه نگاه کنیم، می‌بینیم منطقه دارای مشکلات بسیاری است و سیاست کشور یونان در قبال مسایل خاورمیانه، راه‌حل دیپلماتیک است. یونان به عنوان یک کشور صلح دوست و صلح‌طلب، خواهان حل مسایل خاورمیانه از طریق سیاسی است و هرگز در صدد بهره‌برداری از مشکلات خاورمیانه و سوریه نیست».
 وی با تأکید بر اینکه امروز جهان در حال حرکت از غرب به سمت شرق است، خاطرنشان کرد: «امروز کشورهای جدیدی در عرصه جهانی ظهور کرده‌اند، کشورهایی مثل ایران و چین که از تاریخ و قدمت بسیاری برخوردار هستند و در بحران در سوریه نیز لازم است کشورهای مختلف از جمله ایران و روسیه، همکاری کنند و برای غلبه بر این بحران تلاش کنند».
وزیر امور خارجه یونان با اشاره به بحران آوارگان و مشکلاتی که برای کشورهای غربی برای پذیرش تعداد زیاد آوارگان ایجاد شده تصریح کرد: «راه جلوگیری از این‌گونه بحران‌ها، این است که از دامن زدن به ناآرامی‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا خودداری شود و مسایل این مناطق از طریق دیپلماتیک حل شود. مهم‌ترین عنصر ثبات در خاورمیانه، ایجاد صلح و پیداکردن راه‌حل سیاسی برای بحران‌های منطقه است».
وزیر امور خارجه یونان، در پایان تصریح کرد: «برای حل این بحران‌ها باید تلاش کرد تا چشم‌انداز مثبتی برای مردم این منطقه ایجاد شود و آینده‌ بهتری برای آنها رقم بخورد».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی،‌ رییس دانشگاه تهران نیز در این مراسم، ضمن خیر مقدم به وزیر امور خارجه یونان و هیات همراه، اظهار امیدواری کرد این دیدار سرآغاز و فصل تازه‌ای از گسترش روابط همه‌جانبه، به‌ویژه روابط علمی و دانشگاهی میان دو کشور ایران و یونان باشد.
رییس دانشگاه تهران گفت: «پیشینه روابط دو کشور باستانی ایران و یونان، ریشه در اعماق تاریخ دارد و در کنار روابط سیاسی پر فراز و فرود، همواره ارتباطات علمی و فرهنگی میان آنها تداوم یافته و دانشمندان برجسته دو کشور به تبادل افکار و اندیشه های خود پرداخته اند که حاصل آن اشتراکات علمی و فرهنگی عمیق میان دو کشور است».
دکتر نیلی ‌احمدآبادی گفت: «هم اکنون کمتر کسی در ایران هست که با نام و اندیشه بزرگانی ‌چون سقراط، افلاطون، هومر و ارسطو آشنا نباشد. هم‌چنان کسی در یونان نیست که مفاخری همچون ابن سینا، رازی، فردوسی، خیام و حافظ را نشناسد و بهره‌ای از اندیشه‌های آنها نگرفته باشد. این بدان روست که بخش عظیمی از میراث علمی و تمدنی دو کشور، در یک رفت و برگشت تاریخی مبادله شده و دانشمندان دو طرف در نگهداری و انتقال این میراث بزرگ بیشترین نقش را داشته اند».
دکتر نیلی احمد‌آبادی در ادامه با اشاره به قدمت دانشگاه تهران و جایگاه و توان علمی بالای آن گفت: «دانشگاه تهران به عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی ایران، رسالت و وظیفه خود می‌داند تا امکان گفت وگو و تبادل نظر میان فرهیختگان، دانشمندان و سیاستگذاران در سطح ملی و بین‌المللی را فراهم سازد؛ چرا که این موضوع می‌تواند نقش مهمی در توسعه فرهنگی و علمی کشورهای جهان داشته و عاملی ارزشمند برای صلح و دوستی میان ملت‌ها باشد».
رییس دانشگاه تهران گفت: «من امروز افتخار دارم تا اعلام کنم دانشگاه تهران، قدیمی‌ترین مرکز آموزش عالی ایران با سابقه بیش از 164 سال، با دارا بودن بیش از 300 هزار دانش‌آموخته و بیش از 50 هزار دانشجوی برجسته، در طول دوران فعالیت خود، نقش تعیین کننده و بی بدیلی در توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و در یک کلام توسعه و پیشرفت ایران داشته است».
دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به تولید ۱۱ درصد علم ایران در دانشگاه تهران افزود: «دانشگاه تهران نقش تعیین کننده‌ای در رشد علمی ایران داشته و در سال گذشته بیش از 11 درصد از مقالات چاپ شده ایران در معتبرترین نشریات جهان، توسط دانشگاه تهران منتشر شده است».
رییس دانشگاه افزود: «دانشگاه تهران به کمک حضور فعال دانشجویان و دانش‌آموختگان خود در مراکز علمی و تخصصی ایران و جهان با توسعه مراودات و ارتباطات بین‌المللی در زمینه‌های مختلف تبادل دانشجو، استاد، پروژه و برنامه‌های آموزشی مشترک با دانشگاه‌های جهان و عضویت فعال در شبکه‌های علمی جهانی و با استفاده از دیپلماسی علمی سعی کرده است نقش خود را در کمک به تعمیق دوستی میان ملت‌ا، صلح جهانی و کمک به توسعه پایدار ایفا کند».

در بخش پایانی این مراسم و پس از سخنرانی وزیر امورخارجه یونان، نشان ویژه دانشگاه تهران از سوی دکتر نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه به وی اهداء شد.