دیدار مدیر انجمن دانشجویان حقوق بین الملل با مسئولان دانشکده حقوق و علوم سیاسی

روز سه شنبه مورخ 5/6/98  نشستی با حضور دکتر محمدرضا تخشید ریاست دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و خانم لِزلی بِن (Lesley Benn) مدیر عامل انجمن دانشجویان حقوق بین­الملل(International Law Students Association/ILSA)  برگزار شد. در این جلسه که در دفتر ریاست دانشکده تشکیل شد، سرکار خانم دکتر نسرین مصفا معاون اداری و مالی دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی، دکتر سید علی سادات اخوی رئیس مرکز مطالعات عالی بین­المللی دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی و آقایان دکتر ساسان صیرفی و دکتر امیرساعد وکیل اعضای هیأت علمی دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی و همچنین آقایان دکتر علی­رضا ابراهیم گل و دکتر مرتضی سلطانی اعضای هیأت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران حضور داشتند.

انجمن دانشجویان حقوق بین الملل سازمانی غیردولتی و غیرانتفاعی مستقر در واشنگتن پایتخت ایالات متحده است که با عضویت استادان، دانشجویان و کاروران عرصۀ حقوق به ترویج  رشتۀ حقوق بین­الملل می­پردازد. این سازمان دارای شعب (chapter) متعدد در دانشکده­های حقوق سراسر جهان بوده و با فعالیت­هایی از قبیل تشکیل همایش­های تخصصی، انتشار نشریات تخصصی، گردهم­آیی­های اساتید و دانشجویان حقوق و . . . نسبت به ترویج و ارتقای رشتۀ حقوق بین­الملل در دو سطح دانشگاهی و حرفه­ای اهتمام دارد. با این همه، شهرت جهانی این انجمن بین دانشجویان حقوق  عمدتاً به لحاظ برگزاری مسابقۀ دادگاه مجازی یادوارۀ قاضی فیلیپ سی جساپ (Philip C. Jessup) است که امروزه معتبرترین مسابقۀ بین­المللی دادگاه مجازی به شمار می­رود. این مسابقۀ دادگاه مجازی مدتی است با اقبال دانشجویان ایرانی از جمله دانشجویان دانشگاه تهران  مواجه شده چندان که طی سال­های اخیر چندین تیم دانشجویی از دانشگاه تهران در این مسابقه شرکت کرده­اند. مسابقۀ دادگاه مجازی جساپ طی دو دور ملی و بین­المللی برگزار می­شود بدین گونه که پس از رقابت تیم­های دانشجویی هر کشور با یکدیگر، تیم یا تیم­های منتخب هر کشور در دور بین­المللی مسابقه که هر ساله در شهر واشنگتن برگزار می­شود، شرکت می کنند.

در این دیدار خانم لزلی بن با ریاست و اساتید دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی مسائل متعدد از حیث همکاری­های آینده بین دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و «ILSA» مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. از جمله مسألۀ چگونگی تقویت حضور و تأمین مالی تیم­های دانشجویی ایرانی  به ویژه دانشگاه تهران در مسابقۀ دادگاه مجازی جساپ، چگونگی تسهیل دریافت روادید برای تیم­های منتخب ایرانی، مسألۀ تشکیل شعبۀ «ILSA» در دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، چگونگی حضور فعال اساتید و دانشجویان دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در برنامه­ها و فراهم­آیی­های تخصصی «ILSA »، آشناسازی دانشجویان دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با فعالیت­های «ILSA» مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خانم لزلی بن از طریق ریاست دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی از اعضای هیأت علمی این دانشکده دعوت نمودند نسبت به انتشار مقالات علمی خود در دو نشریۀ تخصصی این انجمن « ILSA Quarterly » و  « ILSA Journal of International & Comparative Law» اقدام نمایند.