برگزاری نخستین مدرسه بهاره حقوق بین الملل کسب و کار درایران

دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار کرد

نخستین مدرسه بهاره حقوق بین الملل کسب و کار درایران

نخستین دوره آموزشی حقوق بین الملل کسب و کار در ایران، در چارچوب برنامه­ های مدرسه بهاره دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از تاریخ 27/1/1397 تا 14/2/1398 در قالب ارایه یک دوره آموزشی 80 ساعته با حضور 23 استاد برجسته مشتمل بر 17 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران و 6 عضو هیأت علمی دانشگاه­های شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی که مجموعاً 27 عنوان درسی را در این دوره به زبان انگلیسی ارایه نمودند، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی تشکیل شد.

محورهای عمده ارایه شده در این دوره عبارت بود از: حقوق اساسی ایران، حقوق تجارت الکترونیک، حقوق تجارت بین الملل، تعارض قوانین، حقوق بین الملل سرمایه گذاری، حقوق کیفری و جرایم اقتصادی در ایران، آیین نگارش مقالات تحقیقی، حقوق نفت و گاز، حقوق دریایی، حقوق محیط زیست، حقوق تحریم های ایالات متحده و اروپا، حقوق ورشکستگی، حقوق شرکت های تجاری، حقوق بیمه، سازمان های بین المللی اقتصادی، حقوق بشر و کسب و کار، حقوق قراردادها، تحلیل دعاوی مطروحه ایران در دیوان بین المللی دادگستری، حقوق بین الملل توسعه، ایران و موافقتنامه های بین المللی و نهایتاً نحوه ورود به بازار ایران.

در این دوره از میان 55 شرکت کننده که پس از احراز شرایط علمی لازم، امکان ثبت نام در دوره را پیدا کردند، علاوه بر دو دانشجوی اعزامی از فرانسه، یک دانشجو هم از کشور لهستان ثبت نام کردند. دانشجویان شرکت کننده از دانشگاه های سراسر کشور و از کلیه مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این مدرسه بهاره حضور یافتند. همچنین تعدادی از شرکت کنندگان نیز قضات، فعالان شرکت های بازرگانی، بانک ها، نهادهای عمومی و غیره بودند.

شایان ذکر است طی بازدید علمی تدارک دیده شده برای شرکت کنندگان این دوره، معاونت امور بین الملل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران میزبان حاضرین این دوره بودند و طی جلسه ای که در آن نهاد تشکیل شد گزارشی از عملکرد اتاق بازرگانی و فعالیت های معاونت امور بین الملل و ظرفیت های همکاری اتاق با فعالان تجاری مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

از جمله ویژگی های این برنامه می توان موارد زیر را برشمرد:

1. ارایه کلیه مطالب آموزشی به زبان انگلیسی
  2. جامعیت قابل توجه عناوین درسی ارایه شده
  3. بهره مندی از متخصصین و اساتید برجسته کلیه گروه های آموزشی دانشکده در ارتباط با موضوعات مرتبط با دوره و همچنین استفاده از تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه های دیگر
  4. تأکید بر ابعاد کاربردی موضوعات ارایه شده در کل دوره
  5. حضور دانشجویان ایرانی و خارجی و ایجاد فضای تعامل بین دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی و فعالان کسب و کارهای گوناگون