افتتاحیه ساختمان جدید مؤسسه مطالعات حقوق عمومی

94/7/21

به نام خدا

ساختمان جدید موسسه ی مطالعات حقوق عمومی دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران طی یک آیین رسمی افتتاح شد. این آیین عصر روز سه شنبه 21 مهرماه با حضور دکتر عباسعلی کدخدایی رئیس موسسه مطالعات حقوق عمومی، مقامات کشوری، اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران و سایر دانشگاه ها برگزار شد. آقایان حجت الاسلام و المسلمین سید محمد ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس، دکتر محمد روشن معاون حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر ذبیح الله خداییان، معاون حقوقی قوه ی قضائیه، دکتر سید احمد رضا خضری مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ی ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر ناصر معصومی، معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر علی باقر طاهری نیا، مدیر کل برنامه ریزی و نظارت پژوهشی دانشگاه تهران، دکتر اکبر ولی‌زاده، معاون پژوهشی دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی، دکتر سعید حبیبا رئیس موسسه ی حقوق تطبیقی، دکتر داوود آقایی، معاون آموزشی دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی، دکتر عباس مصلی نژاد، دکتر محمد حسن صادقی مقدم،  دکتر امیر حسین رنجبریان، دکتر محمد جواد جاوید، دکتر محسن برهانی، دکتر بیژن عباسی اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران همچنین اساتید پیشکسوت، آقایان دکتر حسنعلی درودیان رئیس سابق دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی و دکتر عزت الله عراقی استاد به نام حقوق کار از جمله میهمانان این مراسم بودند

مراسم در ساعت 17 با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. سپس مجری مراسم ضمن خوش آمد گویی، به معرفی فعالیت ها و اقدامات موسسه پرداخت.

سخنران اول، دکتر سید احمد رضا خضری، ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری محرم، گفت: دانشگاه تهران، دانشگاهی جامع و مادر دانشگاه های ایران است و در تمامی حوزه های علوم و دانش های بشری فعالیت دارد)). وی ضمن اعلام آگاهی از روند تاسیس موسسه ی مطالعات حقوق عمومی از ده سال پیش تا به امروز و طرح ها و فعالیت‌های برگزار شده در این موسسه، افزود؛ انتظارات از این موسسه بسیار بالا است و مسلما با تلاش‌هایی که صورت خواهد گرفت و قابلیت هایی که از اساتید دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی و ریاست موسسه سراغ دارند این موسسه می تواند این انتظارات را بر آورده کند.

دکتر ناصر معصومی، سخنران دوم این مراسم بود، وی ضمن اعلام این که بیش از 60 موسسه و 20 پژوهشکده در دانشگاه تهران وجود دارد، گفت: "اگر هر کدام از این موسسات در جایگاه اصلی خود به فعالیت بپردازند و نیازهای پژوهشی کشور را مرتفع سازند، بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد".

در ادامه دکتر محمد روشن در بیانات مختصر خود اظهار داشت: " امیدوارم این موسسه بتواند به نیازهای وزرات علوم پاسخ مثبت بدهد و چالش‌های مورد بحث در قوای سه گانه را نیز مورد بررسی و پاسخ گویی قرار دهد". وی افزود: "صرف پرداختن به مطالبات داخلی دیگر کافی نیست و باید به عرصه های بین المللی نیز توجه درخور و مناسب نمود که امیدوارم آقای دکتر کدخدایی این مهم را به خوبی اجرا کنند".

دکتر ذبیح الله خداییان، ضمن اشاره به دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور، دانشگاهی را موفق دانست که اهمیت بیش‌تری به مسائل پژوهشی بدهد و تأکید کرد که عدم توجه به این مهم به نظام آموزش عالی کشور آسیب زیادی می‌رساند. وی در ادامه افزود؛ نهادهایی مانند موسسه ی مطالعات حقوق عمومی می توانند خلاء های پژوهشی و کمبود های آن در کشور برطرف کنند. وی در پایان از دکتر کدخدایی و سایر اساتید حاضر در دانشگاه دعوت به همکاری با بخش حقوقی قوه ی قضایی نمود.

حجه الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد، سخنران بعدی این مراسم بود. وی رابطه ی میان نظام حقوقی و سیاسی را یکی از مهتمرین دغدغه های چهره های فرهیخته ی جامعه از گذشته تا به امروز ذکر کرد و اشاره نمود که از آموزه های قرآن کریم نیز می توان این مهم را استنباط کرد. وی افزود باید توجه داشت که این نظام حقوقی است که نظام سیاسی را شکل می دهد و اگر این نظام حقوقی برخاسته از آموزه های الهی باشد، نه تنها باعث پیشبرد عدالت در جامعه می گردد بلکه ی نتیجه ی اصلی آن انسان‌هایی عدالت‌جو و عدالت‌خواه خواهد بود. وی ابراز امیدواری کرد که موسسه ی مطالعات حقوقی عمومی بتواند در تبیین این آموزه های الهی موفق عمل کند.

دکتر عباس مصلی نژاد عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر عامل بنیاد فرهنگی مصلی نژاد که در بازسازی و تجهیز امکانات موسسه ی مطالعات حقوق عمومی نقش به سزایی داشته است با بر شمردن چهار ثروت؛ فیزیکی، مادی، انسانی و اجتماعی در جامعه تأکید کردکه نهادهایی مانند موسسات حقوقی و به‌خصوص موسسه‌ی مطالعات حقوق عمومی می توانند در ایجاد ثروت های انسانی که منجر به تعالی اجتماعی و اقتصادی می گردد، مهمترین نقش را ایفا کنند.

دکتراکبر ولی زاده، به عنوان سخنران بعدی ضمن ارائه آماری از نسبت میزان دانشجویان و حجم پژوهش ها تاکید نمود که حوزه ی علوم انسانی با کمبود پژوهش و تورم فارغ التحصیل، به ویژه در رشته ی حقوق رو به رو است. وی ابراز امیدواری کرد که با وجود موسساتی مانند موسسه‌ی مطالعات حقوق عمومی بتوانیم به سمت کاربردی کردن آموزش‌های حقوقی پیش برویم. دکتر ولی‌زاده از زحمات دکتر مصلی‌نژاد در حمایت مالی برای بازسازی ساختمان مؤسسه، قدردانی کرد.

در پایان دکتر درودیان، رئیس سابق دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی ضمن تشکر از رئیس موسسه‌ی مطالعات حقوق عمومی، برای ایشان و آینده ی موسسه آرزوی موفقیت نمودند.

لازم به‌ذکر است که همه سخنرانان از زحمات دکتر کدخدایی و دکتر مصلی نژاد برای بازسازی ساختمان موسسه، قدردانی کردند.

این مراسم در ساعت 17:20 با قدر دانی مجری مراسم از حضار و سخنرانان به پایان رسید.