گزارشی از آیین نکوداشت دکتر حسنعلی درودیان

درستایش تدبیر، دانایی و مهربانی

روز دوشنبه 16اسفندماه مراسم نکوداشت دکتر حسنعلی درودیان استاد برجسته حقوق خصوصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد.
این نکوداشت به پاس سالها تدریس ارزنده، مدیریت مدبرانه و خدمات ارزشمند این استاد فرهیخته از سوی هیئت رئیسه دانشکده ترتیب داده شد. در این مراسم ریاست محترم دانشگاه تهران دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس پیشین دانشگاه دکترفرجی دانا، حجت الاسلام ابوترابی نائب رئیس قبلی مجلس و عضو هیآت حل اختلاف قوا، دکتر تخشید رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی، خانم دکتر مصفا معاون دانشکده و جمعی از شخصیت ها و اساتید برجسته حقوق و همچنین فرزندشان درباره سجایا و ویژگی های ارزشمند ایشان سخنرانی کردند. سخنرانان بر انضباط در ارائه مطالب درسی،  دغدغه‌ های پدرانه  و برادرانه ایشان نسبت به اطرافیان و براین امر که دکتر درودیان به معنای واقعی کلمه یک استاد بود و حساسیت شان نسبت  به اینکه دانشجویان جوان رشد علمی خوبی داشته باشند؛ تأکید داشتند. وی به عنوان یک استاد عاشق و دلسوز روزانه بین 12 تا 14 ساعت در دانشگاه حضور داشت، حضوری با عشق و علاقه؛ آنچنان که اطرافیان آنها را احساس می­کردند.

ویژگی ارزشمند دیگر ایشان که همگان برآن صحه گذارده بودند این بود که درودیان به آنچه می‌گفت معتقد و نمونه بارز صداقت و پایبندی به اصول بود.

استاد درودیان به اذعان همکاران و اطرافیان، انسانی بسیار متواضع و فروتن بود. مناعت طبع و اظهار بی‌نیازی ایشان آنگونه بود که به‌رغم همه بزرگی هیچگاه به دنیا دل نبست. به همکاران و کارمندان و حتی دانشجویان کمک مالی می‌کرد.آنقدر به مسائل معیشتی دیگران توجه داشت که پیرامون او کسی دچار مضیقه مالی نبود.

دکتر درودیان در طول دوران خدمت خود، در کنار تدریس مقدمه علم حقوق دروس مختلف حقوق مدنی، حقوق‌ مدنی تطبیقی و متون حقوقی به زبان فرانسه در دوره‌های کارشناسی حقوق، کارشناسی ارشد و دکتری حقوق خصوصی در برهه‌های مختلف زمانی عهده‌دار سمت‌های گوناگونی بوده است.

وی پیش از به پایان رسانیدن دوره سه ساله بارسوم ریاست خویش(یا به تعبیر خویش سرایدار دانشکده) از یکم تیرماه 1385 بازنشسته گردانیده شدند. از ایشان مقالاتی در نشریه موسسه حقوق تطبیقی، مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی، مجموعه مقالات اهدایی به استاد دکتر سیدحسن امامی(چاپ دوم) و ترجمه ای در مجموعه مقالات اهدایی به استاد دکتر ناصر کاتوزیان انتشار یافته است. ایشان همچنین در صدد به روز کردن جزوات خود در دروس"اشخاص و حمایت از محجورین"، "کلیات قراردادها" و " الزامات خارج از قرارداد" جهت منتشر ساختن آنها می باشد.

در پایان این مراسم پس از سخنان دکتر درودیان لوح تقدیر و هدایایی به وی تقدیم شد.