نمایش جزییات نمایش جزییات

گزارشی از نشست فرهنگی ویژه اساتید

یمن در مثلث ایران، عربستان و آمریکا

نشست فرهنگی اساتید دانشکده حقوق و علوم سیاسی با سفیر ایران در یمن

روز دوشنبه 2 بهمن 1396، دانشکده حقوق و علوم سیاسی میزبان آقای سید حسین نیکنامی، سفیر ایران در یمن بود.

کشور یمن که در جنوب شبه جزیره عربستان و در همسایگی عربستان سعودی است، ۵۲۷٬۹۶۸ کیلومتر مربع گستردگی دارد. دارای دو ساحل مهم است، ساحلی غربی در کرانه دریای سرخ و ساحل جنوبی در کرانه دریای عرب، همچنین دارای بیش از ۲۰۰ جزیره است که مهم‌ترین آنها جزایر سقطره در دریای عرب است. این کشور از زمان‌های قدیم موقعیت خاص داشته و ناحیه‌ای آباد و خرم و دارای جنگل‌ها در نقاط کوهستانی و در نقاط دیگر نخلستان‌ها و باغ‌ها میوه گوناگون است و در حقیقت کشور ثروتمندی می­باشد که بدلیل بی کفایتی رهبرانش و مداخلات بیگانگان یکی از فقیرترین کشورهای منطقه است.

در شرایط کنونی یمن که درگیر جنگ داخلی است، سفیر ایران در یمن در جمع اساتید دانشکده حاضر شد و ضمن ارائه گزارشی از اوضاع داخلی یمن و کشورهای درگیر، درخصوص مسایل منطقه، روابط ایران و یمن؛ روابط ایران و عربستان؛ یمن و قدس مطالبی را بیان داشت. وی در ابتدا موقعیت یمن را توصیف کرد و گفت: یمن کشوری در جنوب غربی آسیا و در جنوب شبه جزیره عربستان و پایتخت آن شهر صنعا است. این کشور که در همسایگی عربستان است کشور ثروتمندی است و از منابع نفتی و گازی سرشاری برخوردار است، لیکن با وجود این منابع، مردم این کشور فقیر هستند و دلیل عقب ماندگی این کشور عربستان است که در حال حاضر حیات خلوت خود را در حال از دست دادن می­بیند.

بین سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۹۰ این کشور به دو کشور جمهوری عربی یمن (یمن شمالی) و جمهوری دمکراتیک یمن (یمن جنوبی) تجزیه شد که در این سال یعنی 1990 با هم متحد شدند و جمهوری یمن بوجود آمد.

آقای نیکنامی مقاومت انصارالله را باعث شکست عربستان در یمن دانست و متذکر شد: تلاش ایران این است که مذاکرات صورت بگیرد. به این دلیل که این مذاکرات منجر به اذعان عربستان به شکست خواهد شد و انصار الله و زیدی‌ها سهم خود را دریافت کنند و مردم یمن نیز بتوانند استقلال خود را به دست آورند. ایشان همچنین درپایان گزارش خود، به سوالات اساتید پاسخ دادند.