نمایش جزییات نمایش جزییات

گزارشی از نشست بررسی و تبادل نظر پیرامون کتاب : دوستی به مثابه جهان بینی

نشست بررسی و تبادل نظر پیرامون کتاب:

«دوستی به مثابه جهان بینی»

( نگرشی نوین به مقوله دوستی در تمدن اسلامی و سیاست جهانی)

نشست بررسی و تبادل نظر پیرامون کتاب «دوستی به مثابه جهان بینی» توسط مرکز مطالعات عالی بین المللی و با همکاری بنیاد جهانی سلام، روز دوشنبه 2 بهمن 1396 در محل آمفی تئاتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با حضور اساتید، دانشجویان و علاقمندان برگزار شد.

سخنرانان این نشست دکتر محمد جعفر امیرمحلاتی، گردآورنده کتاب و سفیر پیشین ایران در سازمان ملل؛ دکتر علیرضا معیری، رئیس هیات امناء بنیاد جهانی سلام؛ دکتر ناصر هادیان، استاد روابط بین­الملل دانشگاه تهران؛ و آقای باقر اسدی، سفیر پیشین ایران در سازمان ملل بودند. دکتر محمدرضا تخشید، رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دکتر حمیرا مشیرزاده، استاد روابط بین­الملل دانشگاه تهران از اساتیدی بودند که در جلسه حضور داشتند.

در ابتدای برنامه دکتر سیدعلی سادات اخوی رییس مرکز مطالعات عالی بین­المللی، ضمن خوشامدگویی به حاضران به معرفی سخنرانان پرداخت. پس از آن دکتر ناصر هادیان توضیحاتی پیرامون دیپلماسی عمومی و تجربیات مشترک خود و دکتر محلاتی در این زمینه ارائه کرد.

در ادامه دکتر علیرضا معیری ضمن خوشامدگویی به حضار، به نشست­های پیشین پیرامون موضوعاتی نظیر صلح، جوانان، تنوع فرهنگی، مالکیت معنوی و دوستی اشاره کرد و رسالت بنیاد جهانی سلام را آگاه سازی و تولید ادبیات پیرامون مسائل کمتر مورد توجه قرار گرفته چون صلح و دوستی دانست.

در ادامه برنامه دکتر محمد جعفر امیرمحلاتی، استاد مطالعات اسلامی و صاحب کرسی مطالعات خاورمیانه و آفریقای شمالی در کالج ابرلین ایالت اوهایوی آمریکا، به طرح مبحث دوستی به عنوان جهان بینی پرداخت. وی با اشاره به فعالیت­های ده ساله خود در زمینه دوستی به ویژه در کالج ابرلین، پژوهش در زمینه دوستی در غرب را با سابقه توصیف کرد و بر ضرورت گسترش ادبیات صلح و دوستی در ایران تاکید کرد. پس از آن ضمن معرفی کتاب، خلاصه ای از مباحث مطرح شده در آن را ارائه نمود و به معرفی نویسندگانی که در تهیه این کتاب اورا یاری دادند، پرداخت.

در پایان مباحث آقای باقر اسدی نیز نکاتی را پیرامون سخنان دکتر محلاتی بیان نمود. وی ضمن اشاره به تجربیات و نقش دکتر محلاتی در پایان دادن به جنگ ایران و عراق و تصویب قطعنامه 598 بر ضرورت تدوین آن تجربیات، جهت استفاده توسط آیندگان تاکید نمود.

در ادامه برنامه حاضران پرسش­های خود را مطرح کردند و سخنرانان به آنها پاسخ دادند. دکتر محلاتی در پاسخ به یکی از حاضران گفت دیدگاه انسان گرگ انسان است، در حال اضمحلال است و اکنون نیازمند شیفت پارادایمی در روابط بین الملل هستیم که دوستی یکی از این پارادایم­ها است.

لازم به یادآوری است که گزارش کامل از این برنامه بزودی در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.